Soepele en sappige Argentijnse Malbec met rijke smaken aan fruit en een kruidig karakter
Druiven:100% Malbec
Terroir: Gualtallary, Valle De Uco, Argentinië
Een van de calcium rijkste terroirs van Mendoza. Hoogte en de helling zorgen voor een gematigd klimaat, met minimum- en maximumtemperaturen die ideaal zijn voor de volledige fenologische rijping van de wijndruiven.
Lagering: enkele maanden in nieuwe 500 liter Franse eiken vaten
Kleur: dieppaars
Aroma: we ruiken rijpe pruimen en bosbessen met hints van eucalyptus
Smaak: sappig en intens, met smaken van fruit en specerijen, zachte en aangename tannines
Aan tafel: bij rood vlees, (veggie) Aziatisch en gekruide maaltijden en rijpe kazen
Soepele Cabernet Sauvignon met pit en structuur en verrassende fruitige tonen
Druiven: 100% Cabernet Sauvignon
Terroir: Maipo vallei, een van de belangrijkste wijnregio in Chili ten zuiden van Santiago. Warm mediterraan klimaat met droge zomers en lage hoeveelheid regen, met koude invloeden van het Andesgebergte.
Lagering: 16 maanden in Franse eik
Kleur: donker rood met paarse reflecties
Aroma: heerlijke expressie van rijp rood fruit met kruidige accenten
Smaak: pittige en soepele Cabernet met structuur en fruitige tonen
Aan tafel: bij gegrild vlees en kruidige (veggie) gerechten
Gulle, ronde en exotische Sauvignon Gris uit de kustregio van Chili
Druiven: 100% Sauvignon Gris
Terroir: San Antonio: Koele kustregio in Chili met een bijzonder terroir van rode klei, vulkanisch materiaal en kalksteen. Bovendien een zeer droge regio rijk aan graniet en leisteen.
Lagering: 6 maanden in Franse eik
Kleur: strogeel
Aroma: kruidige en florale toetsen. Exotische neus met aroma van citrus en pompelmoes
Smaak: ronde smaak van meloen, witte peper en een lichte houttoets. Lange verfrissende finish
Aan tafel: bij asperges, vette vis en (Thaise) curry en limoen
Robuuste maar verfijnde Cabernet Sauvignon uit Chili met complexe aroma's van zwarte bessen, leder en munt
Druiven: 82% Cabernet Sauvignon - 12% Petit Verdot - 6% Syrah
Terroir: Maipo vallei, een van de belangrijkste wijnregio in Chili ten zuiden van Santiago. Warm mediterraan klimaat met droge zomers en lage hoeveelheid regen, met koude invloeden van het Andesgebergte.
Lagering: 16 maanden in Franse eik
Kleur: robijnrood
Aroma: complexe neus van zwarte bessen, leder en munt
Smaak: robuuste wijn met smaakvol en sappig palet van zwart fruit, verfijnde tannines en verfrissende lange afdronk met tonen van eucalyptus
Aan tafel: gegrild rood vlees en kruidige groenteschotels
Strakke en minerale Argentijnse Colomé Autentico Malbec met structuur en elegantie
Druiven: 100% Malbec
Terroir: Calchaqui, Salta, Argentinië
Gelegen in het hart van Cafayate woestijn. De wijngaarden liggen op 1700 meter hoogte.
Regio gekenmerkt door een rots/zanderig terroir. Droog klimaat met heel veel zon en felle koele nachten. Wat voor de druiven een uitdaging is. Wijnen met heel veel fraicheur
Lagering: 10 maanden in tanks en 10 maanden in de fles
Kleur: Donker robijn
Aroma: Geurend naar kersen, bessen en vijgen, vergezeld met kruidnagel
Smaak: Delicate aanzet, we smaken fruit, met kruidige accenten, ronde tannines en een minerale zachte afdronk
Aan tafel: Puur om te genieten, lekker bij gegrilde groenten en vlees.
Vrolijke Italiaanse Montepulciano uit de Maule vallei Chili, rijk aan geuren van rijpe kersen, zacht en sappig
Druiven: 100% Montepulciano
Terroir: Maule vallei: de grootste regio met traditie en innovatie. Een regio met een bodem arm aan organische stoffen en eerder rijk aan mineralen. Uniek klimaat welke dry farming mogelijk maakt.
Lagering: 18 maanden op Franse eik
Kleur: robijnrood
Aroma: rijk geurend naar rood fruit, met kruidige accenten
Smaak: frisse start met karakter, sappige smaken en zacht op de tong
Aan tafel: lekker bij allerlei pasta gerechten
Technische fiche
Speelse Pais uit de Maule vallei, met een zomerse neus van aardbeien en kersen, met een fruitig palet en een prikkelende afdronk.
Druiven: 100% Pais
Terroir: Maule vallei: de grootste regio met traditie en innovatie. Een regio met een bodem arm aan organische stoffen en eerder rijk aan mineralen. Uniek klimaat welke dry farming mogelijk maakt.
Lagering: 18 maanden op Franse eik
Kleur: granaatrood
Aroma: lieflijk geurend naar aardbei en kersen in combinatie met florale toetsen zoals rozenblaadjes
Smaak: frisse droge start, fruitig op de tong en een prikkelende afdronk
Aan tafel: lekker bij allerlei pasta gerechten
Intense fruitige Argentijnse biologische Malbec met fluweelzachte tannines
Druiven: 100% Malbec
Terroir: Altamira, Lujan De Cuyo, Argentinië
Lujan de Cuyo ligt 960 meter boven de zeespiegel. Met een typerende bodem van klei, grind en zand.
Gekenmerkt door warme dagen en koele nachten.
Lagering: 10 maanden in 5000 liter vaten
Kleur: dieppaars
Aroma: zwoele geuren van pruimen, bramen
Smaak: intens, fruitige smaken met fluweelzachte tannines
Aan tafel: lekker met geroosterd vlees of groenten
Verfrissende elegante florale orangewijn van de Argentijnse Torrontes druif met een mineraal karakter
Druiven: 100% Torrontes
Terroir: Gualtallary, Lujan De Cuyo, Argentinië
Lujan de Cuyo ligt 960 meter boven de zeespiegel. Met een typerende bodem van klei, grind en zand.
Gekenmerkt door warme dagen en koele nachten.
Lagering: 8 maanden schilcontact
Kleur: oranje
Aroma: gul aan geuren van jasmijn, lychee en perzik
Smaak: fruitige aanzet, met verfrissende en minerale tonen
Aan tafel: bij zoetzure gerechten en zeevruchten
Een stoere, fruitige en sappige natuurlijke blend van Tannat en Malbec (bio/biodynamisch)
Druiven: Tannat - Malbec
Terroir: Agrelo, Lujan De Cuyo, Argentinië
Lujan de Cuyo ligt 960 meter boven de zeespiegel. Met een typerende bodem van klei, grind en zand.
Gekenmerkt door warme dagen en koele nachten.
Lagering: op inox vaten
Kleur: dieprood
Aroma: rijk aan geuren van donker fruit met kruidige en florale toetsen
Smaak: een zachte sappige wijn met verfijnde tannines en een minerale finish
Aan tafel: bij spicy en kruidige (veggie) gerechten
Druiven: 100% Shiraz
Terroir: McLaren Vale
Lagering: 15 maanden op Franse eik
Kleur: dieprood
Aroma: verfijnd bouquet van rijpe kersen en rode bessen met een florale toets van violet
Smaak: sappig en fruitige aanzet, we smaken rood fruit, onderliggend wat specerijen, met zachte tannines en een volle afdronk
Aan tafel: lekker bij kruidige Indische gerechten
Druiven: 100% Mourvèdre
Terroir: McLaren Vale
Lagering: 9 maanden op Franse eik
Kleur: robijnrood
Aroma: verfijnde neus met mix van donker fruit, viooltjes en kruiden
Smaak: zachte aanzet, vlezige smaken van donker fruit, met een kruidige toets. Verfijnde tannines en een verfrissende aciditeit leiden tot een sappige afdronk
Aan tafel: lekker bij rijke vegetarische gerechten en varkensvlees
Technische fiche
Druiven: 98% Shiraz - 2% Viognier
Terroir: McLaren Vale
Lagering: 20% op nieuwe Franse eik en 80% in oudere Franse vaten
Kleur: dieprood
Aroma: een mooie mix van kersen en rode bessen met een florale toets van violet
Smaak: sappig en fruitige aanzet, we smaken rood fruit, met een licht kruidige finish
Aan tafel: lekker bij kruidige Indische gerechten
Een explosieve Amerikaanse blend met een zwoel aroma en getemde tannines
Druiven: 40% Malbec - 27% Zinfandel - 21% Petite Sirah - 8% Cabernet Sauvignon - 2% Mourvedre - 1% Petit Verdot - 1% Merlot
Terroir: Californië Napa valley: kent een zonnig, droog en warm klimaat met koele nachten. Gunstig voor het rijpingsproces van de druiven. Een overwegend poreuze gevarieerde bodemsamenstelling
Lagering: 22 maanden in 40% nieuwe Franse eik
Kleur: diep paars
Aroma: verfijnde neus van zwarte bessen en pruimen, met toetsen van cacao
Smaak: explosieve start met een diversiteit aan jammy fruit, gebalanceerd en evenwichtig en getemde tannines.
Aan tafel: bij tal van vleesgerechten en kruidige groenten schotels
Verrassende Syrah met verleidelijke florale toetsen en een mooi aroma mix van rood fruit en zwarte bessen
Druiven: 85% Syrah - 10% Cabernet Franc - 5% Merlot
Terroir: Cachapoal, Chili: gebied binnen de Rapel vallei met een mediterraan klimaat. De bodem varieert van zanderig tot klei houdend met kiezels. Alluviale afzettingen vormen de bodem met kalkrijke klei en leem.
Lagering: enkele maanden op Franse eik
Kleur: rood met paarse reflecties
Aroma: complexe mix van rood fruit en zwarte bessen met een verleidelijke florale toets
Smaak: frisse en fruitige start, mooi palet van fruit, mokka en kaneel. Verfijnde tannines en een heerlijk zachte finish
Aan tafel: combineer met rood vlees en (veggie) groentenschotels
Deze Australische Grenache van het wijnhuis Yangarra uit McLaren Vale is een aanrader voor liefhebbers van verfijnde, soepele wijnen.
Druiven: 100% Grenache
Terroir: McLaren Vale
Lagering: 10 maanden op Franse eik
Kleur: dieprood
Aroma: verfijnde neus met mix van donkere bessen, framboos, met hints van kruidnagel en een florale toets
Smaak: zachte aanzet, we smaken rijpe pruim en bramen, met een kruidige toets. Verfijnde tannines en een verfrissende aciditeit leiden tot een sappige afdronk
Aan tafel: lekker bij gevulde paprika (veggie), stoofpotje met lam
Druiven: 100% Shiraz
Terroir: McLaren Vale
Lagering: 18 maanden op 35% nieuwe Franse eik
Kleur: donker granaat rood met paarse reflecties
Aroma: fris en strakke aroma's van aardbeien, blauwe bessen, met toetsen van vanille, venkel, zwarte peper en specerijen
Smaak: stevige aanzet, met een fruitig en kruidig palet, met smaken van ceder en venkel. Elegante, fruitig en kruidig tot aan het eind, met een lange pittige afdronk
Aan tafel: lekker bij wild en andere stevig kruidige veggie gerechten
Sappige Spaanse rode wijn met een heerlijk aroma van rood fruit en kruidige tonen
Druiven: 100% Garnacha Negra
Terroir: Terra Alta: continentaal klimaat met mediterraanse invloeden. Warme zomers met koude nachten zorgen voor een optimale rijping. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en leem, en is goed gedraineerd
Lagering: 12 maanden op eik
Kleur: diep donker rood
Aroma: een mooie mix van rood en wat gestoofd fruit, en toetsen van specerijen
Smaak: elegante aanzet, we proeven rood fruit, sappige wijn met een zacht kruidige afdronk
Aan tafel: lekker met stoofpotjes op basis van lam en gegrilde gevulde paprika met courgette
Druiven: 100% Vranec
Terroir: Tikves, Povardarie: centrale wijnregio in Macedonië. De wijngaarden zijn gesitueerd in de brede, glooiende vallei langs de Vardar rivier. Zachte winters en hete zomers. De koele wind die van noord naar zuid blaast zorgt voor een perfecte rijping van de druiven.
Lagering: 12 maanden in inox stalen vaten
Kleur: donker robijnrood
Aroma: intens aroma van gedroogde pruimen, bramen en bessen
Smaak: rijke aanzet met body, sappige wijn met ietwat zoete tannines
Aan tafel: bij pittige gerechten
Een Amerikaanse Cabernet met een volle body, de klassieke Cabernet smaken van rood fruit en aroma's van aalbes en braam.
Druiven: 80% Cabernet Sauvignon - 10% Petite Syrah - 7% Malbec - 3% Petit Verdot
Terroir: Californië Napa valley: kent een zonnig, droog en warm klimaat met koele nachten. Gunstig voor het rijpingsproces van de druiven. Een overwegend poreuze gevarieerde bodemsamenstelling
Lagering: 30% 18 maanden op Amerikaanse eik
Kleur: diep paars
Aroma: verfijnde neus van zwarte bessen en rood fruit, vanille en kruidige toetsen
Smaak: explosieve start met een diversiteit aan jammy fruit, kruidig palet en soepele tannines zorgen voor een elegante lange finish
Aan tafel: bij tal van vleesgerechten en kruidige groenten schotels
Sappige en fruitige Zuid Afrikaanse Cabernet Sauvignon met toch wel wat pit en karakter
Druiven: 100% Cabernet Sauvignon
Terroir: Paarl, Coastal Region: een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en vochtige winters. Variërende bodem van zandsteen in de vruchtbare Berg Valley tot graniet in de omgeving van Paarl, in het noordoosten vindt men vooral leisteen
Lagering: 6 maanden op eik
Kleur: paarsrode kleur
Aroma: heerlijk geurend naar framboos, rijpe zwarte en rode bessen, met subtiele toetsen van ceder en pruim
Smaak: Fris fruitige aanzet, krachtig fruitig palet, tonen van kruidnagel. Donzige tannines zorgen voor lange zachte finish
Aan tafel: bij tal van gegrilde groenten, en rood vlees
Complexe Andes Blend verleidelijke geurend naar donker fruit, rozemarijn vanille en ceder. Sappig en elegant
Druiven: 45% Cabernet Sauvignon - 20% Petit Syrah - 20% Petit Verdot - 15% Carménère
Terroir: Cachapoal, Chili: gebied binnen de Maipo vallei met een mediterraan klimaat. De bodem varieert van zanderig tot klei houdend met kiezels. Alluviale afzettingen vormen de bodem met kalkrijke klei en leem.
Lagering: 12 maanden op 60% Franse en 40 % Amerikaanse eik
Kleur: donker rood
Aroma: we ruiken donker fruit en een speelse mix van rozemarijn, vanille en ceder
Smaak: flinke aanzet, sappig en fruitig palet, elegant met een lange zachte finish
Aan tafel: bij vlees gerechten en kruidige (vegetarische) schotels
Krachtige en sappige Chileense Malbec, fruitig en elegant
Druiven: 100% Malbec
Terroir: Maule vallei: de grootste regio met traditie en innovatie. Typerende bodem bestaande uit leem en klei. Mediterraan klimaat met hete zomers en koude nachten. Zorgt voor een optimale rijping van de druiven
Lagering: 10 maanden op Franse en Amerikaanse eik
Kleur: robijnrood
Aroma: we ruiken rijp fruit waaronder bosbessen en kersen, met subtiele florale toetsen en een vleugje vanille
Smaak: krachtige start, mooi evenwichtig sappig en fruitig palet met een elegante afdronk.
Aan tafel: bij rood vlees, rijpe kazen en rijke pasta (veggie) schotels
Elegante en verleidelijk licht kruidige Carmenere met een aroma van donker fruit en rijpe groene paprika
Druiven: 100% Carmenère
Terroir: Cachapoal vallei ligt 100 km ten zuiden van Santiago. De koude wind afkomstig van het Andes gebergte zorgt voor grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht welke zeer gunstig is voor de druiven, die op hun beurt zorgen voor de perfecte ontwikkeling van aroma’s en een natuurlijke aciditeit van de wijnen.
Lagering: 25% van de wijn 6 maanden in niet nieuwe Franse en Amerikaanse eik
Kleur: donkerrood met paarse reflecties
Aroma: we ruiken donker fruit, groene rijpe paprika, verweven met aardse toetsen en wat vanille
Smaak: zachte aanzet met een sappig, fruitig palet, verleidelijk kruidige toetsen met een elegante finish
Aan tafel: lekker bij een kruidige risotto met champignons, een elegante begeleider bij rood vlees