Druiven: 100% Carignan
Terroir: Maule vallei: de grootste regio met traditie en innovatie. Een apart klimaat maakt dry farming mogelijk. Gillmore heeft enkel wijngaarden met wijnstokken van 50 jaar en ouder.
Lagering: 18 maanden in 20% nieuwe Franse eik
Kleur: diep kersenrood
Aroma: expressie van rood fruit, aardse toetsen, wat munt en laurier
Smaak: vlotte start, strak fruitig palet, verfijnde kruidige tonen en sappig einde
Aan tafel: combineer met lam, konijn en gerechten met curry
Druiven: 100% Pinot Noir
Terroir: Mendoza, Lujan de Cuyo, Argentinië Lujan de Cuyo ligt 960 meter boven de zeespiegel. Met een typerende bodem van klei, grind en zand. Gekenmerkt door warme dagen en koele nachten
Lagering: 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik
Kleur: licht helder rood
Aroma: samenspel van wilde bessen, kersen en een subtiel aards karakter met een hint van tabak
Smaak: subtiel fruitige aanzet, licht prikkelende kruidigheid en lang zacht einde
Aan tafel: licht gekoeld bij visgerechten, gebakken groenten en paddenstoelen
Druiven: 31% Petit Verdot - 26% Merlot - 23% Cabernet Sauvignon - 20% Cabernet Franc
Terroir: Aconcagua Andes, Chili situeert zich 100 km verwijderd van Santiago. Wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven.
Lagering: 18 maanden op 70% Franse en 30% Amerikaanse eik
Kleur: helderrood
Aroma: krachtige geur van donker fruit, animaal karakter, gebrande tonen en kruidige toetsen
Smaak: stevige start, kruidig en fruitig op de tong, aardse tonen en een lange elegante finish
Aan tafel: bij gegrild vlees en gegrilde groenten
Druiven: 100% Pinot Noir
Terroir: Casablanca: koele kustregio in Chili met een maritiem klimaat. Kwarts, graniet en klei typeren de bodem, dit zorgt voor een vegetatieve en fruitige expressie.
Lagering: 8% van de wijn op eiken vaten
Kleur: robijnrood
Aroma: heerlijke neus van rood fruit, frambozen, kersen en een toets vanille
Smaak: fruitige start met een mix van rood en zwart fruit, sappig en een kruidige finish
Aan tafel: bij vleesgerechten en kruidige groenteschotels
Druiven: Morenillo - Montepulciano
Terroir: Terra Alta: continentaal klimaat met mediterraanse invloeden. Warme zomers met koude nachten zorgen voor een optimale rijping. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en leem, en is goed gedraineerd
Lagering: 12 maanden op Sloveense eik
Kleur: medium robijnrood
Aroma: speels ruikend naar rood fruit, gemixt met florale tonen en een licht aards karakter
Smaak: krachtige fruitige start, verwarmend karakter, gebalanceerde fijne afdronk
Aan tafel: bij rijpe kazen, rood vlees en mediterraanse groenteschotel
Druiven: 45% Cabernet Sauvignon - 32% Cabernet Franc - 15% Petit Verdot - 8% Syrah
Terroir: Maipo vallei, een van de belangrijkste wijnregio in Chili ten zuiden van Santiago. Warm mediterraan klimaat met droge zomers en lage hoeveelheid regen, met koude invloeden van het Andesgebergte.
Lagering: 16 maanden gerijpt in Franse eik
Kleur: diep rode kleur
Aroma: een geurrijke intense expressie van donker fruit gemixt met rijpe pruimen en een ledertoets
Smaak: volle elegante start met smaken van bramen, bessen en pruimen, in de lange afdronk smaken we ceder en leder
Aan tafel: puur om te genieten met sfeerlicht en literatuur
Druiven: 100% Pinot Noir
Terroir: Californië Napa valley: kent een zonnig, droog en warm klimaat met koele nachten. Gunstig voor het rijpingsproces van de druiven. Een overwegend poreuze gevarieerde bodemsamenstelling
Lagering: 12 maanden op Franse eik
Kleur: licht robijnrood
Aroma: fijne geuren van aardbeien, kersen met subtiele toetsen van specerijen en rozenblaadjes
Smaak: sappige smaak met warme vanille-tonen, kruidnagel. Elegante fluweelzachte tannines zorgen voor een verfijnde afdronk
Aan tafel: bij visgerechten en kruidige salades
Druiven: 40% Cabernet Sauvignon - 30% Petit Verdot - 30% Carménère
Terroir: Aconcagua Andes, Chili situeert zich 100 km verwijderd van Santiago. Wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven.
Lagering: 26 maanden op 100% Franse eik
Kleur: dieprood
Aroma: krachtige geur van bessen, verweven met toetsen van chocolade en specerijen
Smaak: geweldige aanzet, evenwichtig fruitig en kruidig palet. Verfijnde tannines veel lengte en intense afdronk
Aan tafel: bij rund- en lamsvlees en verfijnde kruidige groentenschotels
Druiven: 90% Cabernet Sauvignon - 10% Petit Verdot
Terroir: Maipo vallei, een van de belangrijkste wijnregio in Chili ten zuiden van Santiago. Warm mediterraan klimaat met droge zomers en lage hoeveelheid regen, met koude invloeden van het Andesgebergte.
Lagering: 18 maanden gerijpt in Franse eik
Kleur: diep rode kleur
Aroma: een geurrijke intense expressie van donker fruit gemixt met rijpe pruimen en een ledertoets
Smaak: volle elegante start met smaken van bramen, bessen en pruimen, in de lange afdronk smaken we ceder en leder
Aan tafel: puur om te genieten met sfeerlicht en literatuur
Heldere en knapperige Pinot Noir uit Monterrey, Verenigde Staten
Druiven: 100% Pinot Noir
Terroir: Monterrey
Lagering: 6 maanden op Franse eik
Kleur: granaatrood
Aroma: geparfumeerd boeket van granaat appel en rabarber met een aards karakter en toetsen van vanille en chocolade
Smaak: strakke aanzet, fruitig palet met een pittig kantje en heerlijke verfijnde afdronk
Aan tafel: bij pasta, risotto met paddenstoelen en kruidige salades
Technische fiche
Druiven: 90% Cabernet Sauvignon - 10% Petit Verdot
Terroir: Maipo vallei, een van de belangrijkste wijnregio in Chili ten zuiden van Santiago. Warm mediterraan klimaat met droge zomers en lage hoeveelheid regen, met koude invloeden van het Andesgebergte.
Lagering: 18 maanden gerijpt in Franse eik
Kleur: diep rode kleur
Aroma: een geurrijke intense expressie van donker fruit gemixt met rijpe pruimen en een ledertoets
Smaak: volle elegante start met smaken van bramen, bessen en pruimen, in de lange afdronk smaken we ceder en leder
Aan tafel: puur om te genieten met sfeerlicht en literatuur
Druiven: 100% Pinot Noir
Terroir: Casablanca: koele kustregio in Chili met een maritiem klimaat. Kwarts, graniet en klei typeren de bodem, dit zorgt voor een vegetatieve en fruitige expressie.
Lagering: 8 maanden op Franse eik
Kleur: Robijnrood
Aroma: Subtiel geurend naar frambozen en kersen, met wat caramel en chocolade.
Smaak: frisse en kruidige aanzet, met een sappig palet en een pittige afdronk
Aan tafel: combineer met zalm, risotto met oesterzwammen en carpaccio