Viña Von Siebenthal

Viña Von Siebenthal

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 22, 2021

Al meer dan twee decennia had Mauro von Siebenthal, een Zwitserse advocaat en wijnliefhebber, een droom. In 1998, met de financiële steun van vier vrienden, werd Viña von Siebenthal eindelijk een realiteit. De harmonieuze filosofie van Viña von Siebenthal brengt uiterst elegante voort heeft een uiterst elegante wijn voort die de buitengewone karakteristiek van het Valle de Aconcagua terroir welsprekend tot uitdrukking brengt.


De filosofie achter Viña von Siebenthal is vergelijkbaar met die van de Bordeaux chateaux; wijngaarden, kelder en huis smelten harmonieus samen om de creatie van een uitzonderlijke wijn mogelijk te maken.

Wijngaarden
De vier belangrijkste wijngaarden van Viña von Siebenthal liggen in het historische wijnbouwgebied van Panquehue, in de Aconcagua Vallei. Dit is een zeer kleine sub-apellatie van de Aconcagua Vallei in Chili en een van de meest exclusieve en prestigieuze gebieden in Chili voor de productie van rode en witte Bordeaux variëteiten. Dit is een halfwoestijnachtig gebied halverwege tussen de Andes en de Stille Oceaan.

Bodem, zon en geometrie
Door een zorgvuldige studie van de bodem en de blootstelling aan zonlicht, hebben zijn de gebieden bepaald die het meest geschikt zijn voor de verschillende druiven. Voor de Merlot en de Cabernet Franc is dat de koele klei-kalkachtige bodem van de vlakten, terwijl de warme zanderige, stenige bodem van de heuvels bij uitstek geschikt is voor de Cabernet Sauvignon, de Syrah, de Carmenère en de Petit Verdot.

Teelt en oogst
De wijnstokken worden geteeld volgens de principes van de biologische landbouw en met zorgvuldig respect voor het milieu. De opbrengst wordt drastisch beperkt om het aroma van de druiven te intensiveren. De oogst vindt plaats in de vroege ochtenduren om microgisting te voorkomen. Het vinificatieproces begint onmiddellijk na de oogst.

Kelder
De kelder van Viña von Siebenthal (in het Spaans "bodega") is een elegante mix van state-of-the-art technologie en respect voor de architectonische tradities van de Chileense "casona", de traditionele koloniale stijl landhuis.

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Von Siebenthal