Tikves

Tikves

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman mei 02, 2021

Philippe Cambie (Chef wijnconsulent) heeft in Macedonië de geweldige terroirlocaties gevonden die profiteren van de warme zomers en koude winters van het continentale klimaat. Deze locaties zijn van het grootste belang in Europa en verschillen sterk van de terroirs in de andere belangrijke wijnproducerende landen, zoals Italië, Frankrijk en Spanje.Hier worden wijnen geproduceerd met een grotere frisheid en mineralogie, met intensere aroma's en een fruitiger karakter. Er is een algemene tendens om Europese wijnvariëteiten aan te planten, maar wij bij Tikveš Winery zijn een nieuwe koers ingeslagen om het Macedonische wijnverhaal opnieuw te vertellen, via zijn geschiedenis.

Bij Tikves verkennen ze de oude wijngaarden om wijnen te ontdekken die nergens anders ter wereld kunnen worden gemaakt.

De topkwaliteit van de wijnen, de onderscheidingen en prijzen van de meest prestigieuze wijnconcoursen en autoriteiten ter wereld banen de weg voor "Tikveš" naar de elite van de wereldwijnindustrie.

Achter elk van deze successen staat hun voortdurende investeringen in kennis en technologie, maar ook hun mensen, die zich hartstochtelijk inzetten voor het avontuur van het maken van wijn.

Als de grootste, maar ook een van de modernste wijnmakerijen in Zuidoost-Europa, hebben zij bewust een leidende rol in de wijnindustrie in de regio op hun genomen, op weg naar wereldwijde erkenning van de wijnen van Tikves.

Een virtuele tour bij Tikves

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Tikves