The Hess Collection

The Hess Collection

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 14, 2021

Als vijfde generatie Hess-familie beschouwen Tim en Sabrina zichzelf als rentmeesters van het merk en het land. Toen Donald Hess in de jaren zeventig naar Californië kwam, werd hij aangetrokken door Californische wijn en raakte hij gefascineerd door Mount Veeder. Hoewel slechts weinigen in Napa Valley wijnstokken op grote hoogte verbouwden, geloofde Donald Hess dat de vulkanische hellingen van Mount Veeder de ideale combinatie van bodem en microklimaat boden om elegante wijnen met rijke, complexe smaken voort te brengen.

Donald Hess, van nature een pionier, was vastbesloten om de conventies te trotseren en wijn te blijven maken op grote hoogte. Daarom richtte hij in 1978 The Hess Collection Winery op, op de plaats van een van de oudste wijnmakerijen van de regio. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn twee creatieve passies in het leven te combineren - wijn en kunst - en hij richtte een kunstgalerie in de wijnmakerij op als middel om zijn privé-kunstcollectie te delen. Donald Hess en zijn vrouw Ursula leerden elkaar kennen door hun gedeelde liefde voor kunst en vandaag zetten Ursula's dochter Sabrina en haar echtgenoot Tim de familietraditie voort van het delen van wijn en kunst en de voortdurende inzet van de familie om beide voor iedereen toegankelijk te maken.

Tim en Sabrina hebben ervoor gekozen om de Napa Valley hun thuis te noemen. Tim groeide op in Zuidelijk Afrika en Europa, Sabrina in Zwitserland en Londen, maar de Napa Valley is waar zij hun ware roeping hebben gevonden. Ze streven ernaar hun eigen invloed op de wijnmakerij uit te oefenen en state-of-the-art innovaties te ondersteunen. Samen blijven ze The Hess Collection promoten als een van de belangrijkste familiebedrijven in Napa Valley, en ze hebben goede hoop dat hun kinderen op een dag ook het erfgoed van de familie Hess zullen voortzetten.


Bestel hier jouw favoriete wijnen van The Hess Collection