San Esteban

San Esteban

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 20, 2021

Viña San Esteban werd in 1974 opgericht door José Vicente. Na 20 jaar wijndruiven verbouwen besloten José en zijn zoon Horacio de wijngaarden opnieuw aan te planten en een moderne wijnmakerij te bouwen, om de cyclus te voltooien en wijnen van hoge kwaliteit te produceren in de Aconcagua Vallei.
Horacio Vicente heeft een uitgebreide kennis van zowel wijngaarden als vinificatie. Hij studeerde Oenologie aan de Universiteit van Bordeaux en werkte in Frankrijk - Château Mouton Rothschild en Mouton Cadet - en in de Verenigde Staten, in een van de eerste boutique wijngaarden in Californië -Chalone Vineyards-. Deze ervaringen hebben ongetwijfeld de oenologische uitmuntendheid van Viña San Esteban bevorderd en hebben geresulteerd in talrijke internationale onderscheidingen.De unieke combinatie van bodem, licht en water in de Aconcagua-vallei speelt ook een belangrijke rol in het succes van Viña San Esteban. De hoger gelegen Aconcagua terroirs zijn zeer geschikt voor de wijnbouw. De In Situ lijn, in het bijzonder, werd opgericht om deze terroirs als een premier wijnbouw regio van Chili onder de aandacht te brengen.

De wijngaarden liggen langs de Aconcagua rivier, genesteld in de uitlopers van het Andes gebergte, waar de zon en de briesjes de temperatuur variatie creëren die nodig is om de druiven optimaal te laten rijpen. De middagbries zorgt voor verkoeling in de wijngaard, waardoor de complexe en elegante aroma's tot uitdrukking kunnen komen die de wijnen van San Esteban kenmerken.


Vandaag de dag woont Horacio Vicente in de Aconcagua Vallei, samen met zijn vrouw en kinderenBestel hier jouw favoriete wijnen van San Esteban