Matetic

Matetic

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman maart 05, 2021

Matetic is wat men noemt een Boutique Biodynamic Winery.

De familie Matetic verliet in 1892 Kroatië omwille van de onrust op de Balkan. Wat later een zegening blijkt te zijn voor de Chileense Biologische wijnwereld.

Na jaren van fruit- en veeteeltbedrijven gerund te hebben, besloot de inmiddels 4e Chileense generatie ook in de wijnbouw een stempel te drukken met hun passie en enthousiasme.

De wijngaarden in de Rosario-vallei, gelegen tussen de kustvalleien van Casablanca en San Antonio, zijn in 1999 geplant op de hellingen van dit bevoorrechte gebied, waardoor we een van de pioniers zijn van de productie van Syrah in een koel klimaat in Chili. Viña Matetic is een feit.

Jorge en Cristian Matetic trokken diverse wijnbouwspecialisten aan om als team in de koele San Antonio en Casablanca Valleien uit overtuiging, op biologisch dynamische manier wijnen te maken. Dit is de meest pure en mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw. De vlakbij gelegen Stille oceaan zorgt voor een gematigd microklimaat in de valleien met een verschil tussen dag- en nachttemperaturen van circa 20 graden gedurende het groeiseizoen.

Lichte briesen zorgen voor verkoeling en een goede luchtcirculatie, waardoor fruit optimaal kan rijpen en vochtigheid nauwelijks schimmels en ziektes brengt. De arme bodem van graniet en verweerd graniet, rode klei en donkere aarde als toplaag, is ideaal voor de aangeplante druivenrassen. De beperkte neerslag (zo’n 485 mm per jaar) valt voornamelijk in de wintertijd. Prachtige Chileense wijnen, verfijnd en verleidelijk. 

Dit filmpje neemt je mee naar het Paradijs genaamd Matetic

Lees hier het volledige verhaal

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Matetic