Glen Carlou

Glen Carlou

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 07, 2021

De wijngaarden van Glen Carlou liggen op minder dan 15 minuten van Stellenbosch. Het 145 hectare grote domein ligt in de Simonsberg-Paarl regio van Zuid-Afrika's West Kaapprovincie.

Van de huidige 31 aangeplante blokken, die tot 230m boven de zeespiegel reiken, wordt elk gekoesterd volgens zijn eigen unieke locatie. De wijngaarden van Glen Carlou profiteren van de koude zuidenwind, die van False Bay waait. Door dit bijna dagelijkse fenomeen groeien onze Chardonnay en Pinot Noir bijzonder goed, omdat de koelere nachttemperaturen de natuurlijke zuren en de zo belangrijke pH-waarden van de druiven behouden.

 

MARIUS CLOETE WIJNBOUWER

@ GLEN CARLOU

Marius is een man die het gelukkigst is met zijn handen in de grond tussen de wijngaarden van Glen Carlou. Hij heeft een uitgebreide en diepgaande kennis van elke aangeplante wijnstok en elke vierkante meter van onze wijnboerderij. Zijn inzicht is groot en bewezen en hij geniet ervan om elke wijnstok tot de perfecte rijpheid te begeleiden.

Marius controleert routinematig de weersvoorspellingen voor regen, wind en zonneschijn, maar heeft een instinctief gevoel hoe de dag, week of maand die voor ons ligt zich zal ontvouwen. Zijn waardering voor en de zorg voor de wijnstokken zorgt ervoor dat hij elke plant beschermt en controleert, zodat ze uitzonderlijke druiven blijven leveren. Druiven die onder het waakzame oog van Glen Carlou's Cellarmaster, Johnnie Calitz, buitengewone wijnen worden

 

 JOHNNIE CALITZ WIJNMAKER

@ GLEN CARLOU

Johnnie's toewijding aan zijn vak wordt niet alleen benadrukt door trofeeën, medailles en prijzen, maar meer nog door het pure plezier dat hij uitstraalt wanneer een glimlach wordt opgewekt als hij ziet dat zijn wijnen worden genoten.

Johnnie heeft een ervaringrijke achtergrond waaruit hij kan putten. Zijn consumenten- en marktinzichten maken hem tot een volleerd man die we met veel plezier Cellarmaster noemen. Hij praat net zo gemakkelijk met internationale inkopers als met onze diverse Zuid-Afrikaanse consumenten.

De manier waarop Johnnie en zijn team samenwerken, weerspiegelt de onderlinge verbondenheid binnen de wijnmakerij. Hij wordt goed bijgestaan door Philip Theron, wiens erkenning als recente Diners Club Young Winemaker finalist, die het mentorschap van Johnnie weerspiegelt. Hij begeleidt zijn team, net zoals hij de wijnen begeleidt, om het beste uit zichzelf te halen.

Waan je even tussen de wijngaarden van Glen Carlou

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Glen Carlou