Gillmore

Gillmore

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman februari 03, 2022

Unieke familiewijnen in de Loncomilla Vallei.


Gillmore Winery is een familiebedrijf, opgericht in 1990 door Francisco Gillmore. In een joint venture met zijn dochter Daniella en schoonzoon, Andres Sanchez, hebben zij het project ontwikkeld om de Gilmore wijnen een eigen karakter te geven. De Loncomilla Valley, waar de Gillmore Winery is gevestigd, ligt in het droge kustgebied van de Maule Valley. De wijnmakerij is een unieke plek, omgeven door inheemse bomen en Chileense dieren en wilde dieren.

De filosofie van Gillmore Winery is om de hoogste kwaliteitswijnen in de Loncomilla Valley te produceren, wijnen die vele verwachtingen overtreffen, en de geest te openen voor de ware potentie van Chileense wijn. De geconcentreerde aroma's en smaken van deze wijnen zijn gemakkelijk te waarderen voor een uitgebreide reeks van wijndrinkers.

Uitmuntende druiven zijn de kern van alle grote wijnen. Gillmore Winery richt zich op zijn Tabontinaja wijngaarden, die allemaal uitsluitend worden verzorgd en geoogst met de hand. Ze zijn toegewijd aan deze langzame en bekwamere productiestijl.

De fijnste wijnen met een waaier van druivenrassen
Gillmore Winery verbouwt een reeks variëteiten in de Tabontinaja wijngaarden, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Carignan, Malbec, en Syrah. Deze zijn allemaal geënt op eeuwenoude onderstammen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het karakter en terroir. De wijnmakers van de wijnmakerij zorgen ervoor dat elke variëteit afzonderlijk wordt geoogst en vergist om de beste wijnen te ontwikkelen en te creëren.

Maak kennis met Daniëlla Gillmore en Andres SanchezBestel hier jouw favoriete wijnen van Gillmore