El Principal

El Principal

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 06, 2021

De Chileense wijnen van El Principal hebben een uniek karakter en weerspiegelen de elegantie en identiteit van het Alto Maipo-terroir.

"El Principal", is genoemd naar stamhoofd Picunche Andetelmo de heer van het land dat vandaag onze terroir vormt, in de uitlopers van de Andes-bergketen in de Maipo Andes-vallei. Zijn visionaire en vredelievende karakter leverde hem het respect op van de Spaanse Conquistadores, die een geschiedenis van openheid en uitwisseling inluidden die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geest van Andetelmo leeft voort in onze wijnen, die alle adel en kwaliteit van een uniek terroir uitstralen.

El Principal werd in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Frans wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru Classé Château Pavie in Saint-Émilion.

Hun belangrijkste doel was om een lijn van wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die de geest en de typiciteit van de Chileense terroir zou weerspiegelen, evenals de traditie en de ervaring van de familie Valette in het maken van goede wijnen. El Principal's terroir, gelegen in de uitlopers van het Andes gebergte in het Andes gedeelte van de Maipo vallei (D.O. Maipo Andes) was de perfecte plaats voor hun project. De bijzondere combinatie van klimaat, bodem en hoogte maakte het mogelijk karaktervolle wijnen te produceren die een gevoel van oorsprong hebben en van buitengewone kwaliteit zijn.

De wijnen van El Principal worden uitsluitend gemaakt van druiven van het landgoed Andetelmo in Alto Maipo. De wijngaarden werden in microzones aangeplant, rekening houdend met hun bodem, hoogte, blootstelling aan de zon en klimaat. Zo worden de percelen geïdentificeerd welke het meest geschikt zijn om de kwaliteit en stijl van druiven te laten groeien die nodig zijn voor de wijnen van El Principal.

Droom even mee

 

Bestel hier jouw favoriete wijnen van El Principal