Edetaria

Edetaria

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman maart 20, 2021

Edetària is een ambitieus wijnhuis in Terra Alta, Catalonië gelegen 40 km ten zuiden van Priorat. Eigenaar en drijvende kracht is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed.

Zelf was hij werkzaam als bio-ingenieur bij verschillende binnen-en buitenlandse producenten, voordat hij in 2003 een eigen, moderne winery liet bouwen in zijn geboorteplaats, Gandesa. Een prima basis was voorhanden.

Op nummer 1 het klimaat van Terra Alta: zonnig, warm, maar dankzij de hoogteligging van de wijngaarden (gemiddeld 500 m) bezitten de wijnen ook voldoende fraîcheur. Daarnaast is een groot deel van de 30 hectare aan wijngaarden beplant met uitstekend onderhouden oude stokken: grotendeels ouder dan 50 jaar, de rest 20 tot 35 jaar oud. De wijngaarden bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn zijn eigen karakter krijgt.

Edetària streeft ernaar om karaktervolle wijnen te maken, waarin druif en terroir hun ware expressie tonen. Wijnen met een magnifiek karakter.

Luister hier naar het sappige Engels, net zo sappig als de wijnen van Joan Àngel Liberia 

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Edetaria