Chakana

Chakana

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman maart 05, 2021

Chakana wat voor de vroegere bewoners van de Andes verwijst naar het kruis een symbool van het universum, waarbij de vier punten van het kruis naar de aarde, lucht, water en de zon verwijzen. Het sympathiek jonge wijndomein Chakana werd opgericht in 2002. Op 2 mei, om precies te zijn, want dan staat het zuiderkruis – ‘chakana’ in de taal van de inheemse bevolking – rechtop aan de hemel en gaat het nieuwe landbouwseizoen van start.

De herkomst van de wijn, zijn terroir, is belangrijk voor Chakana, dat wijngaarden heeft in onder andere Luján de Cuyo, het beste deel van Mendoza. In Argentinië is dat een benadering die pas de laatste tien jaar serieuze aandacht krijgt.


Gabriël Bloise is de ervaren wijnmaker bij Chakana. Hij deed ervaring op in Toscane, Californië, Priorat en Australië en heeft veel technische kennis in huis, maar hij gebruikt die kennis juist om zo min mogelijk foefjes met de wijn uit te halen. Less is more, is zijn motto: laat de natuur het werk maar doen. En dat doet ze, geholpen door het team van Chakana.

Proef de Bonarda met Gabriël 

Lees hier meer over Chakana en hun filosofie 

Bestel hier jouw favoriete Argentijnse wijnen van Chakana