Casa Marin

Casa Marin

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman februari 02, 2022

Pure Passie!

Het verhaal van Casa Marín begon met de droom van de oprichtster, eigenares en wijnmaker, María Luz Marín.


Niets beschrijft deze wijnmakerij beter dan het verhaal van een vrouw die volhardde in het creëren van fijne en exclusieve wijnen. In 2000 besloot zij, tegen het advies van collega's en deskundigen in, haar wijnhuis te vestigen in Lo Abarca, een klein stadje in de San Antonio-vallei. Ondanks waarschuwingen over problemen met de locatie, het koele klimaat en het ongeloof van de mensen, slaagde ze erin een wijngaard en wijnmakerij te ontwikkelen waarvan de wijnen talrijke wereldbekroningen hebben ontvangen, waardoor Chili in een duidelijk daglicht kwam te staan met zijn wijnen van hoge kwaliteit en hoge waarde.

Maria Luz is de eerste vrouwelijke wijnmaker en eigenaar van een wijnmakerij in Chili. Na het afstuderen aan de Universiteit van Chili met een graad in agronomie en wijnmaken, werkte Maria Luz in verschillende wijnmakerijen, richtte ze in 2000 met succes de eerste cool climate wijnmakerij in Zuid-Amerika en de Pacifische kust op. Ze heeft haar fijne wijnen met succes gepositioneerd op de topmarkten en bij internationale critici, waar ze opvallen door hun hoge kwaliteit.

Haar zoon, Felipe Marín, treedt in haar voetsporen als wijnmaker. Samen hebben zij de meest bekroonde Chileense wijnen buiten het land gecreëerd in de categorieën icoon en premium, en zij wijden zich uitsluitend aan het wijnhuis. In het algemeen is het het team van de familie Marín - broers en zussen en kinderen - dat de groei van dit boutique wijnhuis met passie blijft ondersteunen.

Bekijk hier het verhaal van Maria Luz

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Casa Marin