Amalaya

Amalaya

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman maart 05, 2021

Amalaya betekent in de inheemse taal ‘hopen op een wonder’ en het wonder is geschied. In tegenstelling tot velen, zag Donald Hess een kans! In 2001 kocht Donald Hess van Hess Family Estates de bodega.

In samenwerking met de lokale bevolking is met succes hard gewerkt aan een modern irrigatiesysteem met bergwater en een biodynamische benadering van de wijngaarden. Zelf noemt hij het een agro-ecologische methode. Hierdoor hebben de wijnen een karakteristieke stijl en grote complexiteit. Er worden uitsluitend oorspronkelijke gistculturen gebruikt en het rijpen op hout wordt beperkt.

Amalaya is een moderne, praktische en functionele wijnmakerij, gekenmerkt door verschillende bodems en microklimaten, gelegen in Cafayate, Salta, op een hoogte van 1800 meter boven de zeespiegel. Een levendige wijncentrum in deze voor de rest desolate en afgelegen regio. Er worden wijnen gemaakt van Torrontés, de witte druif bij uitstek in Salta en rode assemblages op basis van Malbec en andere druivensoorten zoals Syrah, Tannat, Bonarda en Cabernet Franc.

Een virtuele tour 

Lees hier meer over Amalaya

Bestel hier jouw favoriete wijnen van Amalaya