Lentedegustatie zaterdag 22 en zondag 23 april met op zaterdag aansluitend Winemakers'Dinner

Lentedegustatie zaterdag 22 en zondag 23 april met op zaterdag aansluitend Winemakers'Dinner

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman april 17, 2023

Vinoscoop Lentedegustatie op 22 en 23 april 

Winemakers' Dinner op 22 april om 20 uur

Tijdens onze volgende tasting op 22 en 23 april 2023 stellen we - naast enkele gerenommeerde klassiekers - weer nieuwe domeinen en cuvées voor en kunnen we rekenen op de aanwezigheid van de wijnmakers van wijngaarden uit Argentinië en Spanje!  Zij geven ook tekst en uitleg bij de aangepaste wijnen tijdens de Winemakers' Dinner op zaterdagavond.  

In Argentinië zijn we trots dat we na enkele jaren van afwezigheid terug een domein uit het zuidelijk gelegen Patagonië kunnen voorstellen. Malma is de wijngaard van de Viola familie, pioniers in deze extreme en unieke terroir. Het koele klimaat leent zich uitstekend tot het maken van wijnen op basis van Pinot Noir en Merlot druiven, aangevuld met de onmiskenbare Malbec. Ook de witte wijnen zijn hier verassend anders dan in de rest van Argentinië.  We hebben tijdens het degustatieweekend niemand minder dan eigenaar Julio Viola op bezoek om jullie te gidsen!

 

We startten de voorbije herfst een samenwerking op met de Catalaanse cooperatieve Cellers Domenys, één van de modernistische "catedrales del vino" die tussen 1910 en 1920 werden opgetrokken in de regio.  Met hun project Domenio Wines slaan ze een nieuw, verjongend pad in gericht op moderne, dynamische wijnen in verschillende prijs- en kwaliteitsniveaus. We zijn blij Ruben Uribe te mogen verwelkomen om deze wijnen aan jullie te presenteren. 

Praktisch:

- Vinoscoop: Industrieweg 202, 9030 Mariakerke

- Zaterdag 22/04 degustatie van 11 tot 19 uur

- Zaterdag 22/04 Winemakers' Dinner om 20 uur 

- Zondag 23/04 degustatie van 14 tot 18 uur

Liever de wijnen thuis bezorgd? Vraag de proeflijst bij ons op en bestel via mail, dan zorgen wij voor gratis levering (vanaf 100 euro). Betaling kan door overschrijving achteraf. De promoties blijven geldig tot eind april. 

De proeflijst kan je hier bekijken

Plaats een reactie

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.