Eindejaarsdegustatie zaterdag 9 december en zondag 10 december '23

Eindejaarsdegustatie zaterdag 9 december en zondag 10 december '23

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman oktober 26, 2023

Beste levensgenieter,

Bij Vinoscoop willen we er graag nog één keer een lap op geven in 2023 met onze eindejaarsdegustatie op zaterdag 9 en zondag 10 december. 

Enkele weken later verwelkomen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbrunch op zondag 21 januari.

Ben je er graag bij?

Bekijk hieronder de details van de degustatie en/of schrijf je in voor de brunch.

EINDEJAARSDEGUSTATIE

Tijdens onze eindejaarsdegustatie kan je steeds rekenen op een persoonlijke en professionele begeleiding van onze sommeliers aan de proeftafels en een heerlijke fingerfood ervaring door de huisbereide hapjes en gerechtjes van onze chef.

Naast de gebruikelijke klassiekers uit Chili, Zuid-Afrika, USA, Macedonië focussen we tijdens deze degustatie op 3 nieuwe pijlers:

FAMILIA DEICAS-URUGUAY

Met veel genoegen en trots kondigen we aan dat we onze sterke specialisatie van import van Zuid-Amerikaanse wijnen nog hebben uitgebreid.   Naast Chili en Argentinië, de belangrijkste producenten van deze regio, zijn we verheugd de nummer drie, Uruguay, te mogen verwelkomen in ons assortiment.

Uruguay is geografisch en klimatologisch zeer afwijkend van Chili en Argentinië.  Terwijl de laatste in het westen van het continent ofwel onder invloed van de koude Pacifische Oceaan of het Andes gebergte staan, heeft Uruguay een maritiem klimaat gedomineerd door de gematigde Atlantische Oceaan.

Dit levert dan ook een divers wijnlandschap op met druivenvariëteiten en wijnstijlen die anders en verfrissend zijn. Hoofdrolspelers zijn de Tannat druif voor gestructureerde, maar verrassend soepele rode wijnen en de Albariño druif die hier een tweede thuishaven gevonden heeft en zorgt voor witte wijnen die zowel rijk als verfrissend zijn.

We kozen voor de bodega Familia Deicas om onze samenwerking van start te laten gaan met de prestigieuze wijnlijnen Atlantico Sur, Single Vineyards en Extreme Vineyards.

RODRIGO MARIANI WINES

Sinds enkele maanden zijn we een strategische alliantie aangegaan met Rodrigo Mariani Wines om onze import van Argentijnse wijnen samen te vergroten en het assortiment te kunnen uitbreiden met enkele nieuwe domeinen.  Rodrigo Mariani komt zelf onze nieuwe gezamenlijke Argentijnse selectie voorstellen tijdens het degustatieweekend.

KOLONNE/NULL

Drink je liever geen of minder alcohol?  De vraag naar lekkere, niet-alcoholische wijnen krijgen we al een aantal jaar op ons bord.  We hielden lang de boot af.  Niet uit principe, maar omdat er weinig tot geen kwalitatief aanbod op de markt te vinden was.  Tot we benaderd werden door KOLONNE/NULL: een jong, dynamisch bedrijf uit Berlijn dat de nieuwe standaard zet voor kwaliteitsvolle alcoholvrije (schuim)wijnen. We bieden Carolin Henrichfreise van Kolonne/Null graag een proeftafel aan om het volledige assortiment wijnen en schuimwijnen voor te stellen.

 

Praktisch:

  • Vinoscoop: Industrieweg 202, 9030 Mariakerke
  • Zaterdag 09/12 van 11 tot 19 uur
  • Zondag 10/12 van 14 tot 18 uur
  • 5+1 gratis op alle wijnen

Liever de wijnen thuis bezorgd? Vraag de proeflijst bij ons op en bestel via mail, dan zorgen wij voor gratis levering (vanaf 100 euro). Betaling kan door overschrijving achteraf. De promoties blijven geldig tot eind december.

 

Onze jaarlijkse eindejaarsdegustatie is een unieke kans om een grote waaier wijnen uit ons assortiment te proeven voor zowel onze reguliere klanten als nieuwe wijnliefhebbers.

Gasten hebben de kans om in contact te komen met gepassioneerde wijnmakers, die aanwezig zijn om hun expertise en verhalen achter elke vintage te delen.

Reacties:

John Himpe

John Himpe zei:

Kan me dit weekend niet vrijmaken. Graag mij de proeflijst opsturen aub. Geldt de 5+1 gratis ook als ik 6 verschillende wijnen bestel? Dank bij voorbaat.

Plaats een reactie

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.