Eindejaarsdegustatie zaterdag 10 en zondag 11 december '22

Eindejaarsdegustatie zaterdag 10 en zondag 11 december '22

Ga terug naar overzicht
Giovanni De Timmerman november 25, 2022

Tijdens onze volgende tasting op 10 en 11 december 2022 stellen we heel wat nieuwe domeinen en cuvées voor en kunnen we ook weer rekenen op de aanwezigheid van een aantal personen van de wijngaarden uit Chili, Argentinië, Spanje en Mexico!

Nieuw uit Chili zijn de boutique wijnen van het Californische koppel Ed Flaherty en Jen Hoover, dat sinds 1993 in Chili woont om er - voornamelijk - rode blends te maken uit 2 valleien: het noordelijke Aconcagua en het zuidelijke Cauquenes. Neem alvast een voorproefje op Flaherty Wines. Hun vriend en medewijnmaker Alberto Allende komt de Flaherty wijnen tijdens onze eindejaarsdegustatie presenteren.

In Argentinië zijn we trots dat we na enkele jaren van afwezigheid terug een domein uit het zuidelijk gelegen Patagonië kunnen voorstellen. Malma is de wijngaard van de Viola familie, pioniers in deze extreme en unieke terroir. Het koele klimaat leent zich uitstekend tot het maken van wijnen op basis van Pinot Noir en Merlot druiven, aangevuld met de onmiskenbare Malbec

Nog in Argentinië zijn we blij met het bezoek van Juan Pelizzatti, één van de 4 "gekke katten" van 4 Gatos Locos, een klein project in het hooggelegen Alto Gualtallary van zuidelijk Mendoza. Soepele, toegankelijke wijnen van de Malbec druif in een verfrissende packaging. Leuke tip voor onder de kerstboom!

Vanuit de Terra Alta in Spanje komt Nani Ramón de wijnen van Edetaria voorstellen. Een project dat draait rond de Garnacha druif, zowel wit als rood. Vooral de nieuwe topcuvées van de oudste wijnstokken van het domein zijn de moeite waard om te komen ontdekken.

Als gast hebben we op deze editie ook een bevriende wijnhandel uitgenodigd. Mexclusive is het geesteskind van Guy (België) en Janet (Mexico) en heeft als doel om hun passie voor Mexicaanse kunst en wijn met iedereen te delen. Ze zullen een tiental Mexicaanse wijnen van verschillende wijnhuizen laten proeven. Laat je verrassen en haal een stukje Mexico in huis!    

 

Praktisch:

- Vinoscoop: Industrieweg 202, 9030 Mariakerke

- Zaterdag 10/12 van 11 tot 19 uur

- Zondag 11/12 van 14 tot 18 uur

Liever de wijnen thuis bezorgd? Bekijk hier de proeflijst en bestel via mail, dan zorgen wij voor gratis levering (vanaf 100 euro). Betaling kan door overschrijving achteraf. De promoties blijven geldig tot eind december.

Sinds onze vorige nieuwsbrief weten jullie dat Pink Pepper vanuit onze keuken actief is. Zij hebben voor deze feestdagen boxen samengesteld om jullie eindejaarsdagen nog gemakkelijker te maken. Ontdek het aanbod hier en laat je verwennen.

 

Plaats een reactie

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.